Je eigen auto hebben nadat je het rijbewijs behaald hebt?

Standard

Als je een auto liefhebber bent, dan is het hebben van een eigen auto waarschijnlijk een grote droom van je. Alhoewel je waarschijnlijk gek bent van grote en dure auto’s, is het hebben van een klein bescheiden autootje natuurlijk ook al heel erg leuk. Oké, de auto gaat dan misschien niet zo snel maar het gevoel van vrijheid dat je met een eigen auto hebt is ideaal. Zeker als je nog jong bent. Je kunt je vrienden meenemen voor een dagje strand, of die te gekke festivals bezoeken in de zomermaanden.

Verantwoordelijkheid

eigen auto hebben

Dit is wel een hele dikke auto om als eerste auto te rijden.

Een auto mag dan veel voordelen met zich meebrengen, maar het is ook een bepaalde verantwoordelijkheid. De auto moet het wel goed en deze moet goed worden onderhouden. Zo weet je zeker dat deze in de beste conditie blijft verkeren en is de kans klein dat hij bijvoorbeeld niet wil starten als het wat kouder is.

Deze verantwoordelijkheden brengen ook kosten met zich mee. Als je zelf voor deze kosten moet opdraaien, kun je er best een baantje bij nemen. Autorijden is namelijk verre van goedkoop, zeker als je nog vrij jong bent en nog op school zit kunnen deze kosten echt teveel zijn om te dragen. Sommige jongeren met een eigen auto hebben de mazzel dat hun ouders bijspringen, anderen moet er echt hard voor werken.

Als je het rijbewijs nog niet behaald hebt, is het natuurlijk zaak om eerst je rijbewijs te behalen. Je kunt bijvoorbeeld een rijschool in Leiden inschakelen om eerst een proefles te nemen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt als het op rijlessen aankomt. Maak eens een afspraak bij: https://www.rijdeninleiden.nl/

Die auto toch nog maar even niet aanschaffen?

Met hard werken is helemaal niets mis, maar het is wel een keuze die je moet maken. Als je vrienden allemaal nog op school zitten en regelmatig willen chillen of uitgaan, dan kan dat voor jou lastig worden. Je hebt immers de verplichting van een auto. Als je deze keuze bewust maakt is er helemaal niets mis mee, maar het is wel iets om goed te overwegen voordat je de aanschaf van een eigen wagen gaat doen. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om die auto voorlopig nog maar even niet aan te schaffen en zo nu en dan die van je ouders te lenen (indien dat een mogelijkheid is natuurlijk). Je kunt je hele leven nog autorijden, alhoewel wij ook wel snappen dat dit voor jongeren die net hun rijbewijs gehaald hebben heel erg leuk en spannend is.