Wat is een tussentijdse toets?

Standard

De TTT (tussentijdse toets) gaat eigenlijk hetzelfde als een echt examen! Deze word meestal gepland op driekwart van je rijopleiding, hier word door de examinator bekeken waar je nog aan moet werken voor je echte examen. De instructeur van bijvoorbeeld Rijschool Den Haag heeft natuurlijk al veel met je geoefend en nu kun je een toets gaan doen om te kijken of je klaar bent voor het examen. Het kan zeker interessant zijn.

Als je deze TTT aflegt weet je ook al hoe je echte examen er komt uit te zien. Daardoor is je echte examen al niet meer zo vreemd voor je.

auto rijlessen volgenBijzondere verrichtingen zijn zaken zoals: fileparkeren [vooruit en achteruit], keren op de weg, de hellingproef, achteruit om de bocht rijden en parkeren in een vak [vooruit en achteruit].

Doe je tijdens de toets de bijzondere verrichtingen [2 stuks] goed, hoef je deze tijdens het examen niet te doen, en je dus ook geen zorgen te maken hierover.

Ook bij de toets gaat de instructeur mee achterin de auto.

Wat je moet meenemen naar de toets [ttt]:

  • Geldig theoriecertificaat [max 1 jaar oud]
  • Geldig legitimatie bewijs [paspoort of identiteitskaart] let op datum.

Examen doen

Het rijexamen duurt ongeveer 30 tot 40 minuten.

Soms gaat de instructeur tijdens het rijexamens mee achterin de auto, tenminste als je het op prijs stellen! Het hoeft natuurlijk niet.

Dit doen we om je eventueel nog gerust te kunnen stellen en jou naderhand te kunnen uitleggen wat je goed hebt gedaan of iets minder goed!
Bij je rijexamen moet je het volgende meenemen: